Domače jedi na placu

Degustacijske stojnice s tradicionalnimi jedmi idrijskega podeželja in predstavitev lokalnih društev
Od 9.00 do 19.00, Mestni trg

 

 

V okviru letošnjega Festivala idrijske čipke, bomo organizatorji popestrili spremljevalni program s predstavitvijo lokalnih kulinaričnih jedi – še posebej jedi, ki so značilne izključno za območje idrijske občine. V ta namen smo se odločili, da k sodelovanju povabimo lokalna društva in krajevne skupnosti, ki so aktivni na področju obujanja tradicionalne kulinarike.

 

Degustacijske jedi in sodelujoča društva:

 

 Društvo za trajnostni razvoj  Zadloga, TRMA  laneno pecivo, ferdinandi
 Turistično društvo Fara  prfarski štruklji
 Društvo kmečkih žena in  deklet Vojsko  jota, mini habance, proja (knapovska  pijača)
 TD Idrijske Krnice   koruzna polenta z ocvirki, koruzna polenta  s kislim mlekom

 


Zraven degustacijski stojnic, bo na voljo blagajna, kjer bo mogoče kupiti degustacijske kupone.