Objavljena razpisna dokumentacija za državno tekmovanje v znanju klekljanja

Na Festivalu idrijske čipke na nedeljski dan tradicionalno poteka državno tekmovanje v znanju klekljanja za priznanje Ivanke Ferjančič. Letos bo tekmovanje potekalo 18. junija. Čipkarska šola Idrija je v sodelovanju z US Festivala idrijske čipke in zunanjimi sodelavci objavila razpisne pogoje oz. dokumentacijo.
 

Otroci so se na državno tekmovanje uvrstili na osnovi rezultatov, doseženih na šolskih tekmovanjih. Odrasli ste vabljeni, da se na tekmovanje prijavite. Izbirate lahko med vzorcem za klekljanje idrijskega risa ali vzorcem s prehodi iz risa v polpremet. Prijave sprejemajo do 16. junija 2017 v Čipkarski šoli Idrija po e-pošti: info@cipkarskasola.si ali po tel. 05 37 34 570.

 

Na državnem tekmovanju v klekljanju idrijske čipke tekmujejo otroci in odrasli, pred tekmovanjem pa krene povorka tekmovalcev v spremstvu Godbenega društva rudarjev Idrija izpred Čipkarske šole Idrija do prizorišča tekmovanja. Otroci se na državno tekmovanje uvrstijo na osnovi rezultatov doseženih na predhodnih šolskih tekmovanjih. Prijavnine ni, vse potrebne pripomočke in materiale za klekljanje zagotovi organizator. Razpisna dokumentacija državnega tekmovanja za otroke je dosegljiva na povezavi: http://www.cipkarskasola.si/si/cipkarska/59/za-otroke/ .
Odrasli se na državno tekmovanje lahko prijavijo sami oz. prijave za njih uredijo klekljarska društva. Prijavnine ni, vse potrebne pripomočke in materiale za klekljanje zagotovi tekmovalec. Razpisna dokumentacija državnega tekmovanja za odrasle je dosegljiva na povezavi: http://www.cipkarskasola.si/si/cipkarska/60/za-odrasle/ .