37. festival idrijske čipke: 15.-17. junij 2018

Osrednja tema letošnjega 37. festivala, ki bo potekal med 15. in 17. junijem, bo 15-letnica sodelovanja med Naravoslovnotehniško fakulteto v Ljubljani in Društvom klekljaric idrijske čipke, ki prav tako praznuje 15 let svojega uradnega delovanja. Ljubitelji čipk si bodo dela študentk in študentov NTF, ustvarjenih med leti 2004 in 2017 ogledali na retrospektivni razstavi, osrednja razstava letošnjega Festivala pa bo posvečena 15-letnici delovanja Društva klekljaric idrijske čipke. Na ogled bo tudi več drugih razstav s čipko.
 

 

Slavnostno otvoritev letošnjega Festivala bodo oblikovali predvsem domači, idrijski ustvarjalci. Prireditev bodo glasbeno opremili skladatelj Aldo Kumar, flavtist Cveto Kobal, Godbeno društvo rudarjev Idrija ter vokalna skupina Galina.

Na voljo bo bogat strokovni, zabavni, športni in glasbeni program. Sobotni večer na Mestnem trgu bosta popestrili skupini Manouche in Tabu ter DJ Marnix, nedeljski zgodnji večer pa bo na trgu sv. Ahacija zabava z Dejanom Vunjakom.

Najmlajšim bo na voljo »Čipkasta vas« z animacijskimi delavnicami, spoznavali bodo zdravo slovensko kulinariko, čipkasti sitotisk, posebna animacija pa bo potekala tudi v Vzajemkovi deželi. Tako najmlajši kot tudi odrasli športni zanesenjaki bodo tekli po Rakah na že 5. rekreativnem teku za »Zlat klikl«.
 

Vrhunec tridnevnega dogajanja pa bo seveda državno tekmovanje za otroke in odrasle v znanju klekljanja za priznanje Ivanke Ferjančič, ki bo potekalo v nedeljo 17. junija.
 

Prijave za sejemske ponudnike, za državno tekmovanje v znanju klekljanja ter predprijave za rekreativni tek bodo na voljo na www.festivalidrijskecipke.si ter www.visit-idrija.si.