Zanke in zobci

Filatelistično društvo Idrija
Galerija pod Mestno knjižnico in čitalnico Idrija, ulica sv. Barbare 4-5
18.-30 junij: od 15.00 do 18.00

ZANKE IN ZOBCI
Hrvaško mesto Lepoglava ima bogato čipkarsko zgodovino. Od leta 1997 organizirajo tudi tradicionalni Mednarodni čipkarski festival, ki se zaradi obsežnosti odvija na več lokacijah po mestu. Na čipkarsko-filatelistični razstavi »Zanke in zobci« avtor na svoj način predstavi povezavo med čipkarstvom in filatelijo. Kot poklon čipki in spretnim rokam čipkaric so tokrat predstavljeni filatelistični materiali lepoglavskega festivala in gostujočih držav ter predstavljene in opisane posamezne zvrsti čipk.
Tekst: Milko LINEC, FD Maribor

DESETLETJA Z IDRIJSKO ČIPKO
Leta dolgo smo si idrijski filatelisti prizadevali in upali, da bo na slovenskih poštnih znamkah upodobljena vsaj ena idrijska čipka. Želja se nam je izpolnila v letih 1996 in 1997, ko je Pošta Slovenije motive idrijskih čipk izdala na 20 znamkah, ki so bile v uporabi 10 let.

Idrijsko filatelistično društvo se s svojimi priložnostnimi obeležji (kuverte, dopisnice, razglednice, maksimum kartice, žigi in osebne poštne znamke) vključuje v promocijo FIČ že od leta 1990, kar je v razstavnih vitrinah prikazano kronološko.
Tekst: FD Idrija